تاکسی اینترنتی یا کال سنتر، بررسی 2 روش ارائه خدمات تاکسی
- تاکسی
- تیم ایکس
- انتشار: 4 مرداد 1401
- به روزرسانی: 1403/03/20
- زمان مطالعه: 7 دقیقه
در گذشته عادت مردم بر این بود که برای کرایه کردن خودرو، با آژانس های تاکسی محلی خود تماس تلفنی گرفته و درخواست خودرو می کردند. گاهی هم با این پاسخ مواجه می شدند که به طور مثال تا نیم ساعت دیگر راننده ای نداریم. دلیل آن هم محدودیت تعداد راننده ها بود و چنانچه راننده ای مشغول سرویس دهی بود، تا زمانی که دوباره به ایستگاه بازگردد، امکان ارائه خدمات به دیگری نبود. بعدها با راه اندازی تاکسی های اینترنتی، با استفاده از یک نرم افزار در گوشی موبایل، این امکان فراهم شد تا در هر زمان و مکانی، افراد به راحتی درخواست خودرو را ثبت کنند و انتظار کمتری را بابت یافتن راننده سپری کنند. البته این روش هم با وجود راحتی هایش، اشکالاتی هم دارد که در ادامه توضیح بیشتری داده خواهد شد.
راه اندازی تاکسی اینترنتی
سهولت استفاده از نرم افزارهای تاکسی آنلاین، بیشتر مشتریان را به نصب و استفاده از آنها سوق داد. این موضوع باعث شد تا برخی هم به فکر سرمایه گذاری و راه اندازی کسب و کار در این زمینه بیفتند. البته با توجه به ظرفیت و درآمدی که این حوزه دارد، فکر بیراهی هم نیست و می توان در سایزهای کوچک و بزرگ این کسب و کار را راه اندازی نمود. اما برای راه اندازی چنین کسب و کاری، سوالاتی مطرح می شود که یافتن پاسخ صحیح آنها، منجر به موفقیت و کسب درآمد بیشتر می شود. مثلا این که چه نوع نرم افزاری مناسب کار آنهاست و چه نکاتی را برای خرید یا تولید نرم افزار تاکسی اینترنتی باید در نظر گرفت. اینکه چطور راننده و مشتری بیشتر جذب کرد و مواردی از این قبیل که هر کدام در مقالاتی متفاوت بررسی شده اند.
اما یکی از سوالاتی که برای سرمایه گذاران در این زمینه، مطرح است، و ما در این مطلب قصد داریم به آن بپردازیم این است که چه روش و فرآیندی برای این کسب و کار داشته باشند که نتیجه آن کاربری راحتتر و مشتری بیشتر باشد. همراه این مطلب باشید تا از نکاتی در این مورد مطلع شوید.
فرآیند درخواست خودرو
منظور از فرآیند درخواست خودرو، چرخه ای است که باید طی شود تا در نهایت مشتری بتواند یک ماشین کرایه کند.
برای این کار دو روش معمول و متداول وجود دارد که عبارت است از:
- ثبت درخواست از طریق اپلیکیشن های موبایل
- اعلام درخواست با تماس به یک شماره تلفن
در روش استفاده از نرم افزار، خود مشتری با اتصال به اینترنت و با داشتن اندکی آگاهی در مورد نحوه استفاده از اپلیکیشن های موبایل می تواند اقدام به درخواست خودرو کند. اغلب نرم افزارهای تاکسی اینترنتی به این صورت هستند که کاربر ابتدا مبدا و مقصد خود را تعیین می کند، سپس دکمه ثبت را می زند و منتظر می ماند تا راننده ای سرویس او را قبول کند. در روش تماس تلفنی، مشتریان با یک شماره مشخص که معمولا شماره ی رند و راحتی است تماس گرفته و با کلام، خواسته خود را بیان می کنند و در واقع اپراتوری که پشت خط هست سرویس را از طریق نرم افزار ثبت می کند و در ادامه همان روال یافتن راننده به صورت اینترنتی رخ می دهد.
در حال حاضر هر دوی این موارد موجود و در حال کار هستند. اما هر کدام چه مزیتی نسبت به دیگری دارند و انتخاب کدام یک، ما را به درآمد بیشتر می رساند.
تفاوت ها و مزایای تاکسی اینترنتی و تاکسی تلفنی یا دارای کال سنتر
در اپلیکیشن تاکسی آنلاین، مشتری می تواند آدرس مبدا و مقصد خود را تقریبا دقیق روی نقشه مشخص کند. این آدرس به راننده هم نمایش داده می شود که کمک می کند راحتتر به مکان مورد نظر برسد. علاوه بر این، مشتری می تواند در هر لحظه موقعیت راننده را روی نقشه مشاهده کند و متوجه شود که تا رسیدن به او چقدر فاصله دارد. همچنین با استفاده از نرم افزار تاکسی می توان، هزینه خدمات را به صورت آنلاین و در همان اپلیکیشن پرداخت کرد.
با وجود مزایای تاکسی های اینترنتی، اشکالاتی هم در آنها وجود دارد که بی اهمیت نیستند. برای استفاده از برنامه رزرو تاکسی بایستی اینترنت و جی پی اس (GPS) گوشی همراه روشن باشد؛ در غیراینصورت امکان ثبت درخواست وجود ندارد. حال آنکه ممکن است شرایطی پیش بیاید که مشتری اینترنت ندارد.
با وجود اینکه استفاده از گوشی های هوشمند فراگیر شده است، اما همچنان افراد زیادی هستند که یا گوشی هوشمند ندارند و یا در استفاده از آن و اپلیکیشن ها مشکل دارند، خصوصا در بین اقشار مسن که اتفاقا ممکن است تعداد قابل توجهی از مشتریان یک سیستم رزرو تاکسی باشند.
اینجا مزایای تاکسی هایی که دارای کال سنتر(مرکز تماس) هستند رخ نمایی می کند. یک شرکت حمل و نقل درون شهری که دارای مرکز کال سنتر است، این مزیت را دارا میباشد که می تواند با یک شماره تلفن ساده ۴ رقمی که رند هم باشد و برای همیشه در اذهان باقی بماند به مشتریان خدمات رسانی کند. حال مشتری هر جا که باشد کافیست تلفنی برای تماس گرفتن وجود داشته باشد که از هر نوعی باشد فرق نمی کند، درخواست خود را با زبان محاوره و راحت به اپراتور پشت خط مطرح می کند.
علاوه براین، مشتری می تواند جزئیاتی از آدرس را بگوید که به راحتی در اپلیکیشن قابل ثبت و بیان نیست. مثل اینکه "در حال حاضر کوچه به خاطر عملیات حفاری بسته است و راننده بهتر است از خیابان کناری وارد شود"، یا مواردی از این قبیل.
باید توجه داشته باشید در این مدل نیز، سیستم مکانیزه و آنلاین عمل میکند و تنها مشتری است که با استفاده از تماس تلفنی ارتباط برقرار می کند. کاربری که تلفن را پاسخ می دهد، با یک مکانیزم هوشمند به مشتری متصل شده و درخواست او را در یک نرم افزار ثبت می کند که به صورت آنلاین و در لحظه بین راننده هایی که قابلیت سرویس دهی به این مشتری را دارند منتشر می شود. یعنی قرار نیست مشتری زمان بیشتری انتظار بکشد تا خدمات دریافت کند.
البته شرکت هایی هم وجود دارند که ممکن است ارتباطشان با راننده ها از طریق بیسیم باشد.
قطعا اگر راننده ها دارای یک اپلکیشن باشند که همزمان با ثبت درخواست مشتری آگاه شوند، کار برای آنها بسیار راحتتر و نتیجه بهتری را دربر خواهد داشت.
این نکته نیز قابل ذکر است که سیستم کال سنتر یا مرکز تلفن، خود می تواند با تکنولوژی های متفاوتی طراحی شده باشد که شرح آن بحث مفصلی می طلبد. از بهترین انواع طراحی یک کال سنتر، استفاده از بستر اینترنت برای برقراری و توزیع تماس های تلفنی می باشد.
سخن پایانی
در نهایت با توجه به نکات ذکر شده برای راه اندازی تاکسی اینترنتی به نظر می رسد که بهتر است هر دو روش یاد شده، برای خدمات تاکسی تلفنی استفاده شود. یعنی چنین سیستمی برای ارائه خدمات خود، هم شامل اپلیکیشن مشتری و راننده باشد و هم دارای مرکز تلفن. به این ترتیب بازه وسیع تری از مشتریان را جذب نموده و خدمات خود را سریع تر و راحتتر ارائه می دهند.